Comfort Zones

ProRail beheert warmte zuilen op verschillende Nederlandse treinstations. Gedurende een aantal van de koudere dagen kunnen reizigers opwarmen bij deze pijlers. Deze pijlers hebben een serieus nadeel, ze gebruiken 6000 watt aan elektriciteit! ProRail was nieuwsgierig naar een meer energie-efficiŽnte en milieuvriendelijke oplossing. Voor deze wedstrijd bedacht ZeroLogic thermische pads die kunnen worden geÔntegreerd in het station vloer. Elk pad is individueel geactiveerd en gebruikt veel minder energie.

Interactive Facade

De Creative Factory begon hun beamer-project in september 2011. Voor de komende twee jaren zullen foto's en video's worden geprojecteerd op de gevel. Voor nieuwe ideeŽn konden de ondernemers van de Creative Factory in pitch hun ideeŽn presenteren. De jury koos voor ZeroLogic als de onbetwiste winnaar! Samen met Matthijs Kadijk (The Next Generation) ontwerpt ZeroLogic apps waarmee het mogelijk wordt om Pong & PacMan te spelen op de gevel!

Living Cargo

Rotterdam is verdichten, meer en meer mensen verhuizen naar grote steden voor werk, wonen en plezier. En de steden hebben meer ruimte nodig. Rotterdam heeft veel water, dus waarom gebruiken wij het niet? Maak je geen zorgen, we zijn niet van plan om drijvende betonnen blokken te bouwen met derivate architectuur. We gaan naar de oude vrachtschepen hergebruiken voor wonen & werken! Volg het Living Cargo Project, de website is binnenkort online!

De Rotterdam

Farhan Alibux schreef een essay over de nieuwe hoogbouw 'De Rotterdam' die nu in aanbouw is. Een uittreksel van die essay werd gepubliceerd op de LAB2010 website.

Control Room

Op de bovenste verdieping van de Creative Factory is er een donkere griezelige kamer waar 's nachts vreemde dingen gebeuren. Maar niet meer voor lang! ZeroLogic plant herontwikkeling van deze 900 m≤ ruimte voor iets nieuws en brutaal! Samen met de Van der Vossen Groep, Karensa Zonruiter & The Creative Factory hopen wij dat de Control Room binnenkort de kroon zal worden van de Maassilo!

Uitbouw Den Haag

Aan de Laan van Poot in Den Haag een woning uitgebreid en gerenoveerd. De uitbreiding was voor de keuken en woonkamer en kreeg een groen dak en lichtstraat. ZeroLogic droeg zorg voor het ontwerp, de tekeningen en on-site check-ups van de renovatie

Woning Topibolaan

Voor een klant in Paramaribo (Suriname), is een schetsontwerp gemaakt voor een klein huis. Het huis zal worden gevestigd in het centrum en is bedoeld als een gasthuis te huur. Het ontwerp is strak en eenvoudig, de woning heeft twee slaapkamers, een grote woonkamer, keuken en een badkamer. Het huis is ontworpen voor het tropische klimaat, dus het heeft geen isolatie en maakt gebruik van schaduw voor de koeling. ZeroLogic is nu aan het werken aan het definitieve ontwerp en de bouwtekeningen.

Interview LAB2010

Elfie Tromp, schrijver voor LAB2010, interviewde Farhan Alibux over zijn werk als architect en zijn firma ZeroLogic. Lees de volledige interview op de LAB2010 website!

De Klankkaatser

Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk klaar! De Klankkaatser is een geluidmachine, ontworpen door Hans van Koolwijk. ZeroLogic en Arup waren verantwoordelijk voor het ontwerp engineering. Neem een kijkje op de project pagina voor meer details over dit fascinerende kunstwerk.

Workshop Living Daylight

Farhan Alibux was bij de VMRG workshop over gevels en daglicht om zijn visie te bespreken op de toekomst van de gevels.

 • Comfort Zones

  11-27-2011 - ZeroLogic deed mee aan de ProRail ideeenprijsvraag.
 • Interactive Facade

  09-27-2011 - ZeroLogic won de pitch voor de CF Facade Project!
 • Living Cargo

  10-15-2011 - Concept plannen voor het Living Cargo Project zijn bijna af!.
 • De Rotterdam

  10-25-2011 - Farhan Alibux geeft zijn mening over de nieuwe Rotterdam Torens.
 • Control Room

  10-28-2011 - ZeroLogic presenteert haar visie van de CF Control Room.
 • Uitbouw Den Haag

  11-15-2011 - De renovatie & uitbouw van een woning in Den Haag is bijna voltooid!
 • Woning Topibolaan

  09-27-2011 - Schetsontwerp voor een woning in Paramaribo is af.
 • Interview LAB2010

  12-01-2010 - Farhan Alibux werd geinterviewed door Elfie Tromp voor LAB2010.
 • De Klankkaatser

  08-14-2010 - Na vijf jaren wachten is de Klankkaatser eindelijk op voor het publiek!
 • Workshop VMRG DayLight

  03-31-2010 - ZeroLogic was bij het VMRG om te brainstorm over de toekomst van facades!
HOME
PROJECTEN
VISIE
DIENSTEN
BUREAU
CONTACT
Verbind met ons...
PARTNERS